Verrassend buiten

 

Vrolijk, stijlvol, kleurrijk en met veel mogelijkheid tot afwisseling: de Calla, de Betulia, de Kalanchoë en de Cyclaam. Beter bekend als binnenplanten, maar verrassend genoeg ook zeer geschikt voor buiten.

 

Ontdek deze kleurrijke planten voor je tuin, terras of balkon. Onze tuinen dienen steeds vaker als tweede huiskamer. Dus besteed je er graag zorg aan. Leuk bijvoorbeeld zo’n felgekleurde Cyclaam als eyecatcher op je mooi gedekte zomertafel. Of een Betulia als pronkstuk tussen het lekkers tijdens een high tea met vriendinnen. De vier planten volgen elkaar op als het gaat om beschikbaarheid voor het buitenseizoen, dus voor elke periode: kleur in je tuin!

 

 

 

Algemene informatie

 

Een verrassende plant met een grote variatie als het gaat om kleur en vorm: de Kalanchoë. Oorspronkelijk bedoeld als kamerplant, toen de Kalanchoë in 1927 vanuit Madagascar naar Europa toe kwam. Inmiddels duikt de plant steeds vaker op in het buitenseizoen. En terecht: de Kalanchoë is perfect om een mooi gedekte tafel helemaal af te maken of net wat extra’s toe te voegen aan je terras.

De Kalanchoë is ook nog eens de ideale vakantieplant: de plant redt zich met weinig verzorging. Wel zo fijn voor de buren: hoeven ze zich daar niet druk om te maken als jij op vakantie bent! Met veel kleurstellingen, types en groottes zit er altijd iets voor je tussen. De blaadjes zijn rond, stevig en glanzend en de bloemen steken mooi af.

Vanaf mei tot september brengt de Kalanchoë kleur in je tuin!

 

Groots effect

 

Ondanks dat de Kalanchoë nog vaker binnen dan buiten gebruikt wordt, is de bloei buiten zelfs nog uitbundiger. Een ideale plant als je weinig tijd hebt of de kwaliteit van je ‘groene vingers’ nog wat te wensen overlaat, want veel verzorging heeft de Kalanchoë niet nodig. Op vakantie? Met een beetje water komt de Kalanchoë die tijd wel door! Zonder veel moeite een groots effect.

 

Verzorgingstips

  • Van mei (na de nachtvorst) tot september kan de Kalanchoë het terras of balkon op;
  • Op een zonnige standplaats bloeit de plant het best;
  • Potgrond matig vochtig houden;
  • Eén keer per maand een beetje mest;
  • Uitgebloeide bloemen gewoon laten zitten.
MPS GAP
MPS-GAP gecertificeerd Sinds kort is Maasluiden ook MPS-GAP gecertificeerd
Productfolders online
Voor een compleet overzicht van ons assortiment enkelbloemige kalanchoës hebben wij...