Ons Bedrijf

 

Onze Kwekerij

Al drie generaties lang is onze familie Schoenmaker een echte tuinbouwersfamilie. Met trots telen we sinds 1980 Kalanchoë blossfeldiana, een kleurrijk plantje dat in 1927 door de botanicus Dr. Robert Blossfeld uit Madagascar naar Europa werd gehaald.

We hebben alle kanten van de tuinbouw gezien; van kleinschalige kasjes waarin we met veel mensen prachtige plantjes teelden, tot een mega geautomatiseerd bedrijf waarin computers voor ons de teelt en verwerking bijhielden.

Door de jaren leerden we dat goede planten alleen door goede mensen gemaakt kunnen worden en niet door machines. We zijn verlost van de automatisering en volgens onze klanten zijn we erop vooruit gegaan: We maken nu de sterkste Kalanchoë met de langste levensduur en de helderste kleuren.

 

Onze Ambacht

Volle planten met een rijk bloemscherm. Grote bloemen met heldere kleuren spreken voor zich; het met de hand grootbrengen van Kalanchoë geeft het beste resultaat; het garandeert de langste levensduur van de plantjes bij de consument.

Het telen hebben we steeds verder kunnen perfectioneren en het is gelukt om met minimale belasting voor mens en milieu te telen. Zo gebruiken we in plaats van bestrijdings- en bemestingsmiddelen nu bacteriën van moeder natuur die de bodem verrijken en planten sterker maken.

We leren elke dag nog meer over de groei van Kalanchoë en elke dag weten we de teelt weer een beetje meer te perfectioneren.

 

Onze Planten

Samen met Fides, de belangrijkste veredelaar van Kalanchoe zoeken we naar onderscheidende rassen; de soortjes die nergens anders worden geteeld omdat ze niet standaard zijn en dus niet door geautomatiseerde systemen te telen zijn. Resultaat is een melange van bijzondere vormen, kleuren en bloemetjes.

 

Onze Mensen

Ze zijn de basis van onze planten. Elke dag lopen ze plantje voor plantje na om de groei in de gaten te houden. We werken al jaren met een vast team van medewerkers die veelal uit de omgeving van ons bedrijf wonen.

MPS GAP
MPS-GAP gecertificeerd Sinds kort is Maasluiden ook MPS-GAP gecertificeerd
Productfolders online
Voor een compleet overzicht van ons assortiment enkelbloemige kalanchoës hebben wij...